Ylävalikko

Hervantajärvestä tulee ratikkakaupunginosa

KAAVOITUS 18.6.2015 11:41 Hervannan eteläpuolelle tulevan Hervantajärven kerrostaloasukkaat pääsevät ratikalla kotiovelleen. Asuntoja on tulossa yhteensä 1 600.

Tampereen kaupunkiraitiotien uudistuneen reittisuunnitelman mukaan ratikka jatkaa Insinöörinkadulta suoraan kohti etelää ja raitiotien päätepysäkki tulee Hervantajärvelle. Aiemman suunnitelman mukaan päätepysäkki olisi tullut Ahvenisjärventielle ja reitti olisi kulkenut Arkkitehdinkadun kautta.

Raitiotien varikko tulee Hervannantien ja Ruskon teollisuusalueen väliin. Reitti varikolle erkaantuu Insinöörinkadusta Mikontalon tuntumassa ja kulkee Hermiankadun läpi. Myös varikon asemakaava on parhaillaan työn alla.

Raitiotien ensimmäinen vaihe reiteille Pyynikintori-Hervantajärvi ja Pyynikintori-Tays valmistuisi vuoteen 2019 mennessä.


ilmoitus


Raitiotien reittimuutos mahdollistaa Hervantajärven asuinalueen kaavoituksen paremmin joukkoliikenteen varaan. Koko Hervantajärven 3 000 asukkaan asuinalue kaavoitetaan nyt kerralla asemakaavaohjelmasta poiketen, jossa kaavoitus oli jaettu kahteen osaan.

Kolme neljäsosaa asunnoista, noin 1 200 asuntoa, on kerrostaloissa, pienkerrostalo- ja rivitaloasuntoja on noin 300 ja omakotitaloja 120. Kerrostalot ovat pohjoisessa Ruskontien tuntumassa. Omakotitontit sijoittuvat alueen eteläosiin. Alueen keskellä on kaupunkipuisto. Pääkadun pohjoispuolella on toriaukio, jonka laidalla on varaus päivittäistavarakaupalle.

Hervantajärven alueen itäpuolelle rakennetaan pientalopainotteinen noin 600-800 asukkaan Lintuhytin asuinalue. Omakotitaloja Lintuhyttiin tulee 91.

Hervantajärven luonnos

Hervantajärven alue rajautuu pohjoisessa Ruskontiehen. Alueen länsipää on Hervannan valtaväylän paikkeilla ja itäpää Hervannantien kohdalla. Alueen länsi-itä-suunnassa halkaiseva pääkatu Makkajärvenkatu jatkuu itään kohti Lintuhytin asuinaluetta. Ratikan päätepysäkki on alueen pohjoisosan kerrostalokorttelien tuntumassa. Hervantajärven eteläosa on rakennetaan pientalopainotteisesti. Omakotitaloja on 120.

 

>']);">Hervantajärven asemakaavaluonnoksen aineisto >>

>']);">Raitiotien varikon luonnosaineisto >>

TOIMITUS

, , ,

Ei vielä kommentteja.

Mediakaupunki.fi