Ylävalikko

Ratikkakatuihin voi nyt vaikuttaa

KYSELY 28.4.2015 11:32 Tamperelaisten kehittämisehdotuksia ja huolenaiheita tulevasta ratikkareitistä kerätään verkossa olevalla kyselyllä.

Tampereen kaupungin kysely on avoinna 11. toukokuuta asti. Kysely liittyy katukohtaisten suunnitelmien tarkentamiseen.

Kyselyssä on mahdollista esittää näkemyksiä tärkeimmistä ratikkakaduista mukaan lukien kuvassa näkyvä Itsenäisyydenkatu. Kuva: Tampereen kaupunki/IDIS Design Oy

Kyselyssä on mahdollista esittää näkemyksiä tärkeimmistä ratikkakaduista mukaan lukien kuvassa näkyvä Itsenäisyydenkatu. Kuva: Tampereen kaupunki/IDIS Design Oy

 

Kyselyssä tarkastelun alla ovat tarkeimmat ratikkakadut: Pirkankatu, Hämeenkatu, Itsenäisyydenkatu, Sammonkatu, Teiskontie ja Insinöörinkatu. Kalevan ja Hervannan välillä ratikka kulkee omalla väylällään, erillään Hervannan valtaväylästä.


 ilmoitus


Vastaajilta kysytään ikä, asuinpaikka, sukupuoli ja päätoimi sekä kiinnostuksen syy kyselyä kohtaan. Katukohtaisissa kyselyissä voi valita  20 vaihtoehdosta enintään viisi kohtaa, joita pitää tärkeinä raitiotien katuympäristön kehittämisessä. Ratikkakatuihin on mahdollista vaikuttaa myös antamalla vapaata palautetta katukohtaisesti ja kommentoida kartalle merkittyjä kohteita. > ']);">Siirry kyselyyn >> 

Raitiotien ensimmäisessa vaiheessa rakennetaan reitit Pyynikintorilta Hervantaan sekä haara Taysin alueelle. Taysin haara erkanee pääreitistä Teiskontien ja Kalevan puistotien risteyksessä Kalevan kirkon edustalla – eli niin kutsutussa Viiskulmassa.

Pääteasema Hervannassa on Arkkitehdinkadun ja Ahvenisjärventien risteyksen tuntumassa. Toinen reitin päätepiste Hervannassa on ratikoiden varikko Hervannantien itäpuolella. Varikolle vievä reitti erkanee Insinöörinkadusta Mikontalon kulmalla Insinöörinkatu 60:ssa ja kulkee varikolle Hermiankadun kautta.

Investointipäätös enintään 250 miljoonaa euroa maksavasta raitiotiehankkeesta tehdään syksyllä 2016. Ensimmäisen vaiheen rakentaminen alkaisi heti ja valmistuisi vuoteen 2019 mennessä.

Toisessa vaiheessa rakennetaan reitti Pyynikintorilta-Lentävänniemeen Santalahden ja Lielahden kautta. Kakkosvaihe valmistuisi vuonna 2022.

Raitiotien yleissuunnitelma hyväksyttiin Tampereen kaupunginvaltuustossa kesäkuussa 2014. Suunnitelmien tarkentamisen lisäksi käynnissä ovat kilpailutus, jossa valitaan yritysryhmä raitiotien infran suunnitteluun ja toteuttamiseen, sekä raitiovaunun kaluston toimittajan valinta.

TOIMITUS

, ,

Ei vielä kommentteja.

Mediakaupunki.fi