Ylävalikko

Tällainen on seuraava Hämeenkadun kokeilu

KATU 11.4.2015 11:48 Hämeenkadun itäpää katkaistiin henkilöautoilta kesäkuussa 2014. Tulevana kesänä kokeillaan ajoradan kaventamista.

Yhdyskuntalautakunta käsittelee ideasuunnitelmaa 14. huhtikuuta. Suunnitelma oli esillä Valma-valmistelufoorumissa maalis-huhtikuussa ja siitä saatiin 108 palautetta. Tampere Tunnetuksi ry haastatteli lisäksi 30 alueen yritysten edustajaa.


ilmoitus


Ajorataa kavennetaan 3,5 metrillä molemmin puolin reunakivillä. Kapeneva ajorata nostetaan jalkakäytävän tasolle väliaikaiseklla asfaltilla. Reunakivet, penkit ja muut kalusteet ovat kierrätysmateriaalia ja niitä voidaan käyttää myöhemmin muualla. Kokeilu koskee Hämeenkadun osaa välillä Koskikatu-Rautatienkatu. Kustannusarvio on 70 000 euroa.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Kokeilu jää tilapäiseksi, sillä syksyllä 2016 tehdään investointipäätös Tampereen kaupunkiraititotien toteuttamisesta. Jos päätös on myönteinen, 250 miljoonaa euroa maksava ratikkahanke myllertää Hämeenkadun.

Ratikkahankkeet työt alkaisivat välittömästi päätöksen ja ratikka kulkisi Hervannasta Hämeenkadun kautta Pyynikintorille vuoteen 2019 mennessä.

Päivitys: Yhdyskuntalautakunta jätti päätöksen Hämeenkadun kokeilusta pöydälle 14. huhtikuuta kokouksessaan. Asiaa käsitellään 28. huhtikuuta.

Lue myös: 6 asiaa, jotka pitää tietää uudistuvasta Hämeenkadusta

TOIMITUS

, , , ,

Yksi kommentti Tällainen on seuraava Hämeenkadun kokeilu

  1. Eero Aitamaa 13.4.2015 klo 14:41 #

    Mikä ratikan aloituksessa kestää niin tavattoman kauan? Rakennustöiden piti alkaa vuonna 2015, mutta jälleen sitä on siirretty.
    http://www.tampere.fi/tampereinfo/viestinta/tiedotteet/2011/62CtEiPyO.html
    ”Rakentamispäätöksen jälkeen laaditaan toteutussuunnitelma ja rakentaminen voidaan aloittaa nopeimmillaan vuonna 2014.”
    Kenen toimivaltaan nuo jatkuvat siirtelyt kuuluvat?

Mediakaupunki.fi