Ylävalikko

Työtä kohti: Rekrytorilla yli 4000 työpaikkaa

TAPAHTUMA 3.2.2015 08:30 Rekrytorin ovet avautuvat huomenna keskiviikkona 4. helmikuuta kello 9 Tampereen messukeskuksessa.

Rekrytorilla mukana olevat yritykset ja yhteisöt aikovat palkata kuluvan vuoden aikana yli 4 000 työntekijää. Kuva on helmikuun 2014 Rekrytorin flashmobista.

Rekrytorilla mukana olevat yritykset ja yhteisöt aikovat palkata kuluvan vuoden aikana yli 4 000 työntekijää. Kuva on helmikuun 2014 Rekrytorin flashmobista.

 

Yli 4 000 työpaikkaa ja noin sata näytteilleasettajaa, kun mukaan lasketaan Rekrytorin rinnalla järjestettävän Koulutorin näytteilleasettajat, ovat Rekrytorin tuottajan Mikko Honkalan mukaan yli päätapahtuman keskitason. Rekrytoreja on järjestetty vuodesta 2008 lähtien.

- Tämä on hyvä saavutus. Työpaikkojen määrä on laskettu siten, että mukaan lähteviltä on kysytty, montako palkkausta he toteuttavat tämän vuoden aikana. Esimerkiksi Lidl vastasi, että tuhat kappaletta, mainitsee Honkala.

>']);">Katso kartta ja lista näytteilleasettajista >>

Miten työmarkkinat ovat muuttuneet Rekrytorin seitsemän vuoden aikana?

- Kaupan ja myynnin ala on tapahtuman runkona ja määrällisesti näiden alojen työpaikkoja on eniten, kertoo tuottaja Mikko Honkala.

- Teollisuuden paikkoja ei ole nyt niin paljon. Suuret yritykset valmistavassa teollisuudessa ja teknologian ja konepajojen puolella ovat olleet vaikeuksissa.

Henkilöstovuokrausalalla oli Honkalan mukaan piikki vuosina 2010-2011.

- Sen jälkeen on ollut selvää käymistilaa. Ala on hakenut muotoaan.

- Sosiaali- ja terveysalalla, hoivatyössä, niissä on työpaikkoja. Alan toimijat ovat kuitenkin hieman ymmällään sote-uudistuksen vuoksi. Työnantajat toivovat nyt konkreettisia askelmerkkejä ja ovat sitä mieltä, että sote-uudistusta on selvitetty tarpeeksi, kertoo Honkala.

Informaatioteknologian alalla työmarkkinatilanne on Honkalan mukaan ”mosaiikkimainen”, mutta it-ala ei suinkaan ole auringonlaskun ala suurista irtisanomisista huolimatta.

- Tekemällä toisin saa markkinoita, arvioi Honkala.

Työtä kohti -juttusarja on toteutettu yhteistyössä Rekrytori-tapahtuman kanssa.

Rekrytorin päätapahtuma on Tampereen messukeskuksen
E-hallissa 4.2.2015 kello 9-16.

Työnantajalavalla järjestetään kello 11-12 Tampereen kauppakamarin tuottama talouspaneeli. Panelistini on muun muassa vuorineuvos Kari Neilimo.

Päivitetty 3.2.2015 kello 9:30: muokattu jutun ensimmäistä virkettä.

TOIMITUS


ilmoitus


, , , , ,

Ei vielä kommentteja.

Mediakaupunki.fi