Ylävalikko

Lista: 7 purettavaa taloa näkyvällä paikalla

RAKENNUKSET 14.9.2014 14:15 Tampereen kaupunkikuva muuttuu eri puolilla, kun vanhaa puretaan ja korvataan uudella. Listasimme seitsemän näkyvillä paikoilla sijaitsevaa taloa tai rakennusta, jotka puretaan tai ovat purku-uhan alla lähitulevaisuudessa. Mukaan mahtuu vanhojen teollisuusrakennusten lisäksi kauppakeskus, seuratalo ja entinen sairaala.

1. Entinen Kulkutautisairaala

Purettava_kulkutautisairaala

Kaakinmaan uinuvissa kortteleissa Pyynikin ja Klingendahlin välissä sijaitseva entinen Kulkutautisairaala on ollut tyhjillään viitisen vuotta. Rakennus valmistui vuonna 1910. Sairaalatoiminnan loppumisen jälkeen se toimi opiskelija-asuntolana kesään 2009 saakka. Rakennuksen tulevaisuus ratkeaa uudessa asemakaavassa, joka laaditaan Eteläpuiston ideakilpailun pohjalta.

2. Tesoman kauppakeskus

Purettavat_Tesomakeskus

Nykyään kolmessa eri rakennuksessa sijaitseva Tesoman kaupallinen keskusta yhdistetään yhdeksi suureksi kauppakeskukseksi rakentamalla tilalle uusi, mutta säilyttämällä osittain vanhaa. Uuden kauppakeskuksen on suuniteltu avautuvan vuonna 2016.

3. Entinen Kattohuopatehdas

Purettavat_Kattohuopatehdas

Entinen Kattohuopatehdas, josta on jäljellä lähinnä rakennuksen runko, sijaitsee Santalahdessa Pispalan rinteessä. Rakennus on Poriin ja Seinäjoelle vievän rautatien varrella. Vaikka asuinalueeksi muuttuvassa Santalahdessa säilytetään entisiä teollisuusrakennuksia, Kattohuopatehdasta odottaa purku.

4. Ranta-Tampellan teollisuushallit

Purettavat_Tampella

Rantaväylän tunnelin valmistumisen jälkeen vuonna 2017 alkaa Ranta-Tampellan asuinalueen rakentaminen. Tammerkosken Takomo kosken tuntumassa säilyy, mutta kuvassa näkyvä Kekkosentien ja Tampellan esplanadin risteyksessä näkyvä kortteli saa väistyä.

5. Seuratalo Morkku

Purettavat_Morkku

Vihreä, vuodelta 1905 oleva tavara-aseman entinen päärakennus sijaitsee tulevan Ratapihankadun linjauksen paikalla. Tavara-asemaa aiotaan siirtää, jolloin pari vuotta myöhemmin rakennettu seuratalo Morkku saa väistyä. Sen sijaan Morkun viereinen, samannäköinen puurakenteinen entinen rautatieläisten asuintalo säilyisi.

6. Sammonkatu 66

Purettavat_Kalevanrinne

Kalevanrinteen muuttaminen asuinalueeksi jatkuu kohti Prismakeskusta. Sammonkadun ja Autohallinkadun risteyksessä sijaitsevat rakennus sijaitsee uudistettavalla alueella.

7. Hannulan alue Linnainmaalla

Hannula_purettavat

Pienteollisuusrakennuksista ja vanhoista puutaloista koostuva Hannulan alue aivan Linnainmaan keskustan tuntumassa saa tehdä tilaa uusille asuinkerrostaloille.

TOIMITUS

, , , , , , , ,

6 Kommenttia Lista: 7 purettavaa taloa näkyvällä paikalla

 1. Kisakentän kulmilta 15.9.2014 klo 01:17 #

  Muut joutaa purkuun kyllä, mutta ehkä Kulkutautisairaalasta saisi vielä jotain?

 2. Sohvi 15.9.2014 klo 22:19 #

  Linnainmaa Hannulan alue suojeluuun! HETI HETI

  • Land of castles 16.9.2014 klo 11:19 #

   Ei missään nimessä. Hannulan alueen uusiminen on järkevää, eikä jätetä keskelle kasvavaa asutusta tuollaisia epäsiistejä ja harvaanasuttuja plänttejä.

 3. puusuksi 16.9.2014 klo 00:09 #

  Onneksi nämä puretaan. Vanhojen talojen korjaaminen on terveysriski myös niitä käsin purkaville rakennusmiehille. Lopputuloksessa kustannustehokkuus ja asumisturvallisuus on epävarmaa. Huomio olisi mielummin kiinnitettävä siihen, miten uudisrakennusten sisäilman laatu saadaan Suomen ilmastossa materiaalien tekniset käyttöiät huomioonottaen pysymään sellaisella tasolla, etteivät asukkaat sairastu.

 4. Asukas 16.9.2014 klo 12:59 #

  Joo, Ei näistä tule ikävä kuin tuota Kaakinmaan sairaalaa ehkä. Paikat ovat sen verran hyviä, että kannattaa rakentaa tamperelaisille asuntoja mielummin kuin pitää rytöläjänä.

 5. Väinö 16.9.2014 klo 15:15 #

  Hannulan alue todenäköisesti saastunut pahasti tuskin kannattaa rakennusliikkeen alkaa massan vaihtoihin, veronmaksajien rahoilla kyllä.

  Aluella ollut autopurkaamoo yms.

Keskustori.fi Tapahtumat

Tiistai 23.9.

Klo 13 pääkirjasto Metso, Pietilä-saliKirjailijavieraana Salla Simukka. Salla Simukka on tamperelain Lue lisää >

Keskiviikko 24.9.

Klo 18 VapriikkiAfroditea ja Amoria etsimässä – keskiviikon luennot. Dosentti Marja-Leena Hänninen: Lue lisää >

Torstai 25.9.

Klo 19 PakkahuoneSuomen opiskelijaystävällisin kaupunki -festari. JUKKA POIKA, IDIOMATIC. Klo 19 Tam Lue lisää >

Perjantai 26.9.

Klo 9–18 KeskustoriTampereen Maalaismarkkinat 26.–28.9. Klo 10–18 LaukontoriTampereen Kalamarkkinat Lue lisää >

Mediakaupunki.fi